نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳؛ وداع باشکوه جیمز گان با دنیای مارول

جیمز گان (James Gunn) سال ۲۰۱۴ دست به خلق اثری زد که کمتری کسی فکر می‌کرد بتواند در دنیای سینمایی مارول موفقیت چندانی کسب کند؛ اما او توانست مجموعه‌ای را بسازد که شخصیت‌هایی دوست‌داشتنی دارد و داستان قابل‌قبولی را هم در این سه‌گانه روایت کرد. با نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ در مج‌هنگ همراه شوید.

فیلم نگهبانان کهکشان ۳ از ۱۶ تیرماه روی سرویس‌های دیجیتال منتشر شد و بالاخره این امکان در اختیارمان قرار گرفت که بتوانیم این اثر را با کیفیت خوب دانلود و تماشا کنیم.

پیش از اکران اولین فیلم از مجموعه نگهبانان کهکشان، افراد زیادی انتخاب تیم ساخت و بازیگری را مناسب نمی‌دیدند و انتظار موفقیت آن را هم نداشتند؛ اما پس از به نمایش درآمدن این اثر، نظرات اکثرشان تغییر کرد و حالا ما این سه‌گانه را می‌توانیم جزو بهترین ساخته‌های مارول در نظر بگیریم. امروز می‌خواهیم به سراغ قسمت جدید رفته تا ببینیم جیمز گان توانسته پایان خوبی را برای این کاراکترهای دوست‌داشتنی رقم بزند یا نه.

در نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ باید اشاره کنیم که وقایع این اثر درست پس از اتفاقات قسمت The Holiday Special جریان دارد. پیش از هر چیز باید بگوییم که اگرچه پی‌رنگ این اثر ارتباط خیلی زیادی با نسخه The Holiday Special ندارد، اما برخی وقایع در داستان رخ می‌دهند که خود فیلم توضیحی درباره‌شان ارائه نمی‌دهد و شاید بدون تماشای The Holiday Special درک درستی از آن‌ها نداشته باشید.

فیلم Guardians of the Galaxy 3 وقت را تلف نمی‌کند و به‌سرعت به سراغ اصل داستان می‌رود. در نسخه پیشین دیدیم که گروه نگهبانان کهکشان حسابی «ساورن» (Sovereign) را اذیت کردند و به همین دلیل هم High Evolutionary، با بازی «چوکودی ایووجی» (Chukwudi Iwuji)، به دنبال آن‌ها است.

نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - چوکودی ایووجی در نقش The High Evolutionary
چوکودی ایووجی در نقش The High Evolutionary

او به یک ساورن دستور می‌دهند که «راکت» (Rocket) را که یکی از آزمایش‌های خودش بوده و از دستش گریخته، به او تحویل دهند. کسی که وظیفه این کار را بر عهده دارد، «آدام وارلوک» (Adam Warlock) است؛ شخصیتی قدرتمند که درنهایت اقداماتش به صدمه جدی به راکت ختم می‌شود. حال نگهبانان باید برای نجات جان راکت دست‌به‌کار شوند. برای این کار آن‌ها دست به اقداماتی از قبیل دزدی زده و با گامورا (Gamora) نیز همراه می‌شوند.

در این میان شاهد فلش‌بک‌هایی از راکت هستیم که ما را به زمانی می‌برد که در آزمایشگاه High Evolutionary قرار داشت و دوستی او را با تعدادی از اسیرهای آنجا می‌بینیم. نکته مهم در نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ این است که جیمز گان تصمیم گرفته راکت را به‌عنوان محور اصلی داستان برای برانگیختن احساسات مخاطب انتخاب کند. سکانس‌های مربوط به این کاراکتر کاملا حساب‌شده هستند و به هیچ‌وجه مخاطب را از حال هوای داستان خارج نمی‌کنند. این بخش‌های فیلم جذاب، متاثرکننده و گاهی سیاه هستند؛ حتی شاید سیاه‌تر از هر چیزی که تابه‌حال در روایت‌های فرنچایز مارول دیده‌ایم.

نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - راکت
راکت؛ محور اصلی داستان نگهبانان کهکشان ۳

شخصیت The High Evolutionary هم به یک شخصیت منفی جذاب در MCU تبدیل شده است. تلاش این کاراکتر برای رسیدن به تکامل و بی‌نقصی او را به جنون کشانده و حالا یک شخصیت منفی درست حسابی محسوب می‌شود. هرچند باید گفت که او بیشتر خطری فیزیولوژیکی برای راکت است تا تهدیدی فیزیکی برای جهان.

در نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ بد نیست اشاره کنیم که روش جیمز گان برای معرفی و به تصویر کشیدن شخصیت منفی داستان خوشبختانه جدید و متفاوت است. درواقع این شخصیت صرفا یک سد فیزیکی نیست که کاراکترها مجبور باشند برای رهایی از آن دست به نبرد بزنند. حال که حرف از نبرد شد باید بگوییم که در بخش پایانی فیلم، سکانسی اکشن و بدون کات می‌بینیم که جزو بهترین سکانس‌ها در کل آثار مارول به‌حساب می‌آید.

نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - گروت و راکت
گروت و راکت با صداپیشگی وین دیزل و بردلی کوپر

به‌طورکلی می‌توانیم بگوییم که از خیلی جهات، فیلم نگهبانان کهکشان 3 بیشتر اثری است که به فیلم‌های جیمز گان شباهت دارد تا یکی از قسمت‌های Guardians of the Galaxy. اگرچه این ویژگی نکته‌ای منفی محسوب نمی‌شود. درواقع جیمز گان سعی کرده سبک کاری خود را به بهترین شکل در این اثر پیاده کند.

همچنین جیمز گان سعی می‌کند تا جایی که درجه سنی PG-13 به او اجازه می‌دهد، دست به ارائه لحظات جذاب بزند. درواقع در این قسمت شاهد شوخی‌هایی تا حدی بی‌ادبانه هستیم و برخی صحنه‌ها هم خشونت قابل‌توجهی دارند. در نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ باید بگوییم که این اثر را شاید بتوان خشن‌ترین و سیاه‌ترین اثر در بین آثار اصلی دنیای مارول تا به امروز دانست؛ پس بهتر است این فیلم را در کنار افراد کم سن و سال تماشا نکنید.

نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - همه اعضای تیم نگهبانان کهکشان

یکی از ویژگی‌های مثبت فیلم، روایت جذاب و پویای آن است؛ به این صورت که در بخش‌هایی از اثر حسابی می‌خندید و درست پس از آن، لحظاتی به وجود می‌آید که می‌تواند اشکتان را درآورد. تغییر لحن روایی به‌دفعات در اثر دیده می‌شود و تقریبا همه شخصیت‌ها (حتی درکس) لحظاتی احساسی را به نمایش می‌گذارند.

گامورا در این فیلم تغییرات زیادی کرده و انگار آن شخصیتی نیست که در آثار قبل می‌شناختیم. احتمالا دلیل این موضوع تفاوت دوره زمانی‌ای است که او از آنجا آمده و حالا این تفاوت موجب شده که شخصیتش گوشه‌گیرتر از سابق شود.

فیلم نگهبانان کهکشان کمی طولانی است و کسانی که کمیک‌ها را دنبال می‌کنند، شاید از تغییرات زیاد شخصیت آدام وارلاک خوششان نیاید. اگرچه «ویل پولتر» (Will Poulter) نقشش را به خوبی ایفا کرده؛ اما خود کاراکتر به خاطر ضعف فیلم‌نامه تک‌بعدی است و جذابیت چندانی ندارد. به‌طور کلی نقاط مثبت این فیلم، خیلی بیشتر از نقاط ضعف آن است.

نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ - ویل پولتر در نقش آدام وارلاک
ویل پولتر در نقش آدام وارلاک

در پایان نقد فیلم نگهبانان کهکشان ۳ باید گفت که این اثر فیلمی متاثرکننده، بامزه و تراژیک با داستانی پیچیده است که خانواده و هدف، درون‌مایه اصلی آن محسوب می‌شود. این فیلم مشخصا از قسمت‌های قبلی بهتر بوده و از جمله آثاری به‌حساب می‌آید که مارول به آن‌ها نیاز دارد.

نظر شما درباره این فیلم چیست؟ فکر می‌کنید توانست به یکی از آثار محبوب دنیای سینمایی مارول تبدیل شود؟ راستی، نقد جان ویک ۴ را هم در مج‌هنگ از دست ندهید.

مهدی شریفی

یه دانشجوی خسته که زندگیش خلاصه میشه تو سینما، گیم و ادبیات + علاقه‌مند به فوتبال و آبی‌های لندن.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا