نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها
پس از مدتها انتظار، بالاخره سریال The Lord of the Rings: The Rings of Power پخش شد و توانستیم دو قسمت ابتدایی آن را تماشا کنیم. اما آیا اثری که به عنوان پرخرجترین سریال تاریخ شناخته میشود، توانسته انتظارات را برآورده کند؟ با نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها در مجهنگ همراه باشید.
در نظر داشته باشید که مقاله کامل نقد سریال ارباب حلقه ها برای هر ۸ قسمت فصل اول در مجهنگ منتشر شده است.
نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها
یکی از برترین آثار و سهگانههای سینمایی تاریخ، بدون شک ارباب حلقهها است. اثری که بسیاری از ما با آن خاطره داریم و بارها تماشایش کردهایم. پخش سهگانه هابیت پس از سالها توانست بار دیگر ما را به دنیای تالکین (J. R. R. Tolkien) ببرد؛ اما در مجموع به موفقیتهای سهگانه ارباب حلقهها دست پیدا نکرد.
در سال ۲۰۱۷ بود که شرکت آمازون تصمیم گرفت به سراغ خرید حق پخش تلویزیونی این اثر برود و برای این کار ۲۵۰ میلیون دلار هزینه کرد.
آمازون با این کار دست به خلق پرهزینهترین سریال تاریخ زد. اثری که بر اساس رمانهای تالکین نوشته شده و گفته میشود بیشتر از منابعی نظیر The Silmarillion ،Unfinished Tales و The History of Middle-earth استفاده کرده است.
ما در فیلمهای ارباب حلقههای شاهد اتفاقات مربوط به دوره سوم از چهار دوره اصلی هستیم که تالکین درباره آن نوشته بود؛ اما این سریال وقایع پیش از آن و دوره دوم را به تصویر میکشد؛ جایی که سائورون (Sauron) در حال ساخت ارتش بزرگش است.
این مجموعه که پخشش همزمان شده با اسپین آف سریال Game of Thrones، یعنی House of Dragon، احتمالا قرار است رقابت سختی را در ژانر فانتزی تجربه کند.
حتما نقد قسمت اول سریال خانه اژدها را هم مطالعه کنید. البته از آن جایی که رده سنی این دو سریال باهم تفاوت دارد و سریال ارباب حلقهها برخلاف رقیبش مخصوص بزرگسالان نیست، نباید خیلی آنها را باهم قیاس کرد.
در ابتدای نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها باید بگوییم اولین چیزی که از سریال The Lord of the Rings انتظار داریم، جلوههای ویژه فوقالعاده است؛ چراکه این حد از هزینه باید یک نتیجه مطلوب را به همراه داشته باشد. در نگاه اول همهچیز خوب به نظر میرسد؛ اما در لحظات ابتدایی قسمت اول، شاهد چند ثانیه از نبرد الفها با ارتش اورکها هستیم که چندان جالب به نظر نمیرسد.
جلوههای ویژه مخصوصا وقتی درگیری یک اژدها با یک عقاب عظیمالجثه را میبینیم و شاهد پرت شدن آن پرنده به زمین هستیم، تا حدی تو ذوق میزند. حداقل میدانیم که جلوههای ویژه اینچنینی در سریال بازی تاج و تخت که چند سال از پخش آن میگذرد، دیدنیتر بود.
در نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها باید به این موضوع اشاره کنیم که بعضی از بخشهای داستان هم اصلا جذاب نیست و نمیتواند حسی در مخاطب ایجاد کنند.
برای نمونه درگیری الفها با ترول برفی را در ابتدای قسمت اول به یاد میآورید؟ یکی از سربازان با سراسیمگی به سمت باقی افراد حرکت کرد و به نظر میرسید موجودی قدرتمند قرار است با آنها درگیر شود. در ادامه نیز دیدیم که ترول سربازان را به در و دیوار میکوفت.
اما بالاخره یکی از شخصیتهای اصلی سریال، یعنی گالادریل (Galadriel) سر میرسد. او به طرز عجیبی حدودا ۴۵ ثانیه به آسیب دیدن سربازانش خیره میشود تا بالاخره تصمیم میگیرد وارد عمل شود! نبرد او با غول برفی داستان فقط ۳۰ ثانیه طول میکشد و گالادریل او را خیلی راحت از بین میبرد. در کل این نبرد هیچ حسی را در مخاطب نمیتوان ایجاد کند و تنشی را به وجود نمیآورد.
درصورتیکه اگر قسمت اول فیلم ارباب حلقهها را به خاطر داشته باشید، پیتر جکسون (Peter Jackson) در آنجا یک نبرد بهیادماندنی را به تصویر کشید. جایی که هم تنش وجود داشت و هم دشوار بودن مقابله با غول برای مخاطب ملموس بود. حتی فرودو (Frodo) در آن صحنه تا پای مرگ پیش رفت.
در سهگانه ارباب حلقهها اینکه شخصیتها حالتی مشابه کاراکترهای آثار ابرقهرمانی نداشتند، یکی از نقاط قوت اصلی آن بهحساب میآمد.
اما این دو قسمت تا حدی از این لحاظ دارای ضعف به نظر میرسد. شخصیتها هم آنچنان نتوانستند در همین ابتدا کاری کنند که کسی شیفتهشان شود. البته این هنوز ابتدای کار است و امیدوارم در ادامه، داستان و شخصیتپردازی به سمتوسوی بهتری برود.
در ادامه نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها باید بگوییم که یکی از اصلیترین نقاط قوت این دو قسمت، فیلمبرداری آن بود.
سریال ارباب حلقهها از نظر قاببندی و تصویربرداری فوقالعاده است و حسابی نظرتان را جلب میکند. جلوههای ویژه نیز جدای از لحظات ابتدایی که راجع به آن صحبت کردیم، بسیار خوب هستند؛ مخصوصا جایی که حمله آن موجود دریایی را به بقایای کشتی چند انسان دیدیم.
اگر بخواهیم نقد قسمت اول و دوم سریال ارباب حلقه ها را جمعبندی کنیم، باید بگوییم که این سریال نتوانست انتظارات را برآورده کند و بسیاری را در ابتدای کار ناامید کرد.
با این حال نباید با همین دو قسمت، پرخرجترین سریال تاریخ را قضاوت کرد و بهتر است منتظر پخش قسمتهای بعدی باشیم. امیدواریم که در ادامه شاهد پیشرفت ملموسی در اثر باشیم و پس از حدود ۲۰ سال، یک اقتباس موفق دیگر از رمانهای تالکین را ببینیم.
نظر شما درباره سریال ارباب حلقه ها چیست؟ آیا انتظاراتتان را برآورده کرد؟ نظرات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
همون نبرد اول گالادریل دست سریال رو کرد. فقط اسم بزرگ سه گانه ارباب حلقه پشتشه
به نظرم تو قسمتهای بعدی بهتر میشه :)