نقد فیلم Evil Dead Rise؛ مرده شریر لیاقت این همه توجه را دارد؟

جدیدترین قسمت از مجموعه مرده شریر که بسیاری از علاقه‌مندان به این سری منتظرش بودند بالاخره اکران شد و از نظر تجاری و بازخورد تماشاگران هم توانست موفق ظاهر شود؛ اما فیلم Evil Dead Rise واقعا لیاقت این‌همه توجه را دارد؟ در ادامه با مج‌هنگ همراه باشید تا به سراغ نقد فیلم Evil Dead Rise برویم.

مجموعه فیلم‌های Evil Dead که در کشور ما پیش‌تر با نام کلبه وحشت شناخته می‌شدند، یکی از آثار کالت (Cult) در دنیای سینما به‌حساب می‌آیند که طرفداران خاص خود را دارند. معمولا چیزی که ما در این فیلم‌ها می‌بینیم، مجموعه‌ای است از صحنه‌هایی پر از خون و خون‌ریزی در کنار شوخی‌هایی کم‌وبیش بامزه که می‌توانستند مخاطب را سرگرم کنند اما آیا هنوز هم این فرمول جواب می‌دهد؟ مخصوصا این‌که حالا دیگر خبری از عنصر کمدی هم در اثر دیده نمی‌شود.

در سال‌های اخیر ژانر وحشت به لطف افرادی نظیر رابرت اگرز (Robert Eggers) و آری استر (Ari Aster) جان تازه‌ای گرفت. این افراد توانستند مسیر خوبی را پیش ببرند و مخاطب‌های علاقه‌مند به این سبک را حسابی خرسند کنند.

اما فیلم مرده شریر برمی‌خیزد سعی کرده همان فرمول ۴۰ سال پیش را در اثری امروزی پیاده کرده و با نشان دادن حمامی از خون به اثری موفق تبدیل شود. فیلم شاید بتواند مخاطب‌های قدیمی مجموعه را که صرفا برای تماشای رنگ قرمز پای تماشای اثر می‌نشینند راضی کند، اما به‌طور کلی اثر بدی به‌حساب می‌آید.

نقد فیلم Evil Dead Rise - تصویر اول
لیلی سالیوان در فیلم Evil Dead Rise

این اثر ترسناک که در زیر ژانر ماوراءالطبیعه دسته‌بندی می‌شود، توسط لی کرونین (Lee Cronin) کارگردانی شده که احتمالا فیلم The Hole in the Ground (محصول سال ۲۰۱۹) را پیش‌تر از او دیده باشید. این کارگردان ایرلندی وظیفه نوشتن فیلم‌نامه اثر را هم بر عهده داشته و با آلیسا سادرلند (Alyssa Sutherlandلیلی سالیوان (Lily Sullivanگابریل اکولس (Gabrielle Echols)، مورگانا دیویس (Morgan Davies) و نل فیشر (Nell Fisher) در قالب تیم بازیگری همکاری کرده است. تیم بازیگری بد نیست؛ اما فیلم‌نامه فاجعه اثر باعث شده کاراکترها (البته آن‌ها را باید ماقبل‌تیپ در نظر بگیریم!) جذاب نباشند.

در ابتدای نقد فیلم Evil Dead Rise بد نیست به سراغ خلاصه‌ای از داستان آن برویم. داستان فیلم ما را با خانواده‌ای همراه می‌کند که توسط نیروی شر تسخیر می‌شوند. بله، خلاصه داستان همین است و فیلم از این فراتر نمی‌رود و نمی‌توان توضیحاتی که درباره شخصیت‌ها ارائه می‌شود را به هیچ‌وجه ارزشمند و کاربردی دانست.

فیلم از همان ابتدا تکلیف خود را با مخاطبش مشخص می‌کند: شما قرار است اثری سطحی را تماشا کنید که فقط یک سری صحنه‌ خشن را به نمایش می‌گذارد. فیلم مرده شرور برمی‌خیزد در ابتدا ما را به دل یک جنگل می‌برد؛ جایی که مثل فیلم‌های ترسناک کلیشه‌ای سالیان دور، شاهد حضور چند شخصیت جوان هستیم که مشخصا قرار است توسط نیروی شر آسیب ببینند.

نقد فیلم Evil Dead Rise - تصویر دوم

شروع کلیشه‌ای فیلم در ابتدا این سیگنال را به ما می‌دهد که در ادامه هم قرار است با اثری تکراری طرف باشیم و هیچ خلاقیتی در روایت داستان نبینیم؛ انتظاری که کارگردان به بهترین شکل برآورده می‌کند. حتی جلوه‌های ویژه فیلم هم اصلا طبیعی نیست. همین‌که نگاهی به سر بریده‌شده شخصیت پسر داستان در همان مقدمه بیندازید، متوجه می‌شوید تیم سازنده تلاش زیادی برای واقع‌گرایانه کردن اثر به خرج نداده است.

نتایج باکس آفیس آخر هفته؛ پاندای کونگ‌فوکار ۴ همه رقیبانش را شکست داد!
بیشتر بخوانید

تنها نکته‌ای که شاید وجه تمایز این اثر با نسخه‌های پیشین باشد، موقعیت مکانی به‌روز اتفاقات است. در نسخه‌های قبلی همه اتفاقات را در یک کلبه می‌دیدیم؛ اما این بار کارگردان محیطی آپارتمانی را برای روایت داستانش انتخاب کرده تا بتواند بدون خلاقیت به روایت قصه به‌اصطلاح جدیدش بپردازد.

نقد فیلم Evil Dead Rise - تصویر سوم

در همان ابتدای کار شاهد وقوع یک زمین‌لرزه هستیم که به‌واسطه آن حفره‌ای در زمین پارکینگ به وجود می‌آید. نکته جالب این است که شخصیت‌های داستان اصلا تلاشی برای جاگیری مناسب نمی‌کنند و صرفا منتظر می‌مانند تا زلزله به‌پایان برسد.

پس از این اتفاق دنی (Danny) تصمیم می‌گیرد وارد حفره شده و از راز و رمزهای داخل آن پرده بردارد. انگار شخصیت‌های داستان هیچ اطلاعی درباره پس‌لرزه ندارند و احتمال چنین واقعه‌ای را در نظر نمی‌گیرند. پسرک از آنجا یک کتاب دندان‌دار (!) و قطعه گرامافونی را همراه خودش می‌آورد تا محرکی باشد برای اتفاقاتی که در ادامه رخ می‌دهد.

آن‌ها با آسانسور به سمت خانه می‌روند. این اقدامشان به‌درستی توسط مادر خانواده مورد سرزنش قرار می‌گیرد. هرچند خود او چند دقیقه بعد برای رفتن به طبقه پایین از آسانسور استفاده می‌کند. در واقع ماندن آن‌ها در ساختمان پس از وقوع چنین زلزله‌ای به‌خودی‌خود عجیب است؛ چه برسد به استفاده از آسانسور در این شرایط!

در ادامه هم طبق معمول نسخه‌های قبلی به زبان آوردن چند ورد به تسخیر ساکنین خانه به‌دست نیروی شر منتهی می‌شود و پس از آن هم شاهد کلی خون و خون‌ریزی و صحنه‌های خشن هستیم که شاید به مذاق دوستداران آثار اسلشری خوش بیاید.

نقد فیلم Evil Dead Rise - تصویر چهارم

در نقد فیلم Evil Dead Rise باید بگوییم که این اثر فیلم‌نامه بدی دارد و همین موضوع باعث شده که نتوانیم شاهد حداکثر پتانسیل هنرپیشه‌ها باشیم. فیلم در ایجاد صحنه‌های پرتنش هم موفق نیست و اگر فیلم‌های ترسناک دهه ۸۰ میلادی را دیده باشید، تفاوت زیادی بین این اثر و آن‌ها پیدا نمی‌کنید. به‌طور کلی، فیلم بویی از منطق نبرده و این‌چنین لحظات آن‌قدر زیاد هستند که برای اشاره به آن‌ها باید مقاله مستقلی نوشت.

شاید فیلم Evil Dead Rise بتواند رضایت طرفدارانی را که صرفا برای وقت گذراندن و دیدن تکه‌پاره شدن چند شخصیت به سراغ اثر می‌روند به‌دست آورد، اما دیگر مخاطب‌ها را جذب نخواهد کرد. اگر شما تا به حال نسخه‌های پیشین را تماشا نکرده‌اید و به قصد تماشای اثری ترسناک می‌خواهید این فیلم را ببینید، بهتر است از تصمیم خود صرف نظر کنید؛ چون فیلم Evil Dead Rise نه ترسناک است، نه اثری قابل تحمل.

در نظر داشته باشید که فروش فیلم Evil Dead Rise و دیگر فیلم‌های مطرح روز را می‌توانید در صفحه باکس آفیس ما دنبال کنید.

نظر شما درباره فیلم مرده شریر برمی‌خیزد چیست؟ فکر می‌کنید این اثر از جمله فیلم‌هایی است که بیش‌ازحد موردتوجه قرار گرفته یا از دیدن آن لذت بردید؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

مهدی شریفی

یه دانشجوی خسته که زندگیش خلاصه میشه تو سینما، گیم و ادبیات + علاقه‌مند به فوتبال و آبی‌های لندن.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا